Reis mee!

Voor de kinderboekenweek 2019 heb ik twee prentenboeken met bijpassende programma's die heel goed aansluiten bij het thema 'Reis mee!'
Ik kom graag bij jullie in de klas (Of bibliotheek of op een andere plek…) en neem de kinderen mee op avontuur in mijn boeken en tekeningen.

Mijn prentenboeken zijn speels, grappig en ook avontuurlijk. Er komen veel verschillende soorten en maten kinderen en dieren in voor, want alle kinderen willen zich graag kunnen inleven en iedereen is bijzonder! De prentenboeken zijn dan ook heel geschikt om voor te lezen in de klas. Maar natuurlijk kom ik niet alleen voorlezen, dat kan de juf of meester vast ook heel goed. Ik ga voor jullie tekenen! Én ik zet jullie zelf aan het tekenen! Ik neem altijd mijn grote map met originele tekeningen en schetsen mee, en ik vertel hoe mijn boeken tot stand komen. Aan de iets oudere kinderen vertel ik meer over de manier hoe ik mijn tekeningen maak. Over keuzes in kleur, sfeer en compositie en hoe ik mijn tekeningen opbouw. Ik heb daar ook kleine filmpjes bij waarin je mij aan het werk ziet. Bij elk klassenbezoek gaan de kinderen dus ook zelf aan de slag. Met korte tekenopdrachten, veel tekentips en een leuk resultaat om in de klas te hangen!

Hieronder staan twee programma’s voor de kinderboekenweek 2019, gebaseerd op twee van mijn prentenboeken. Natuurlijk kan ik in overleg ook een ander programma verzorgen, en zeker ook buiten de kinderboekenweek! Ik heb veel ervaring in het geven van illustratieworkshops op basisscholen, bibliotheken, AZC's en BSO's. Als u meer informatie wilt, kunt u mij een bericht sturen via de contactpagina. Dan stuur ik u vrijblijvend een pdf met informatie over de mogelijkheden, praktische zaken en prijzen. U kunt mij ook gelijk boeken via de Schrijverscentrale.

Onderbroek voor opa | prentenboek | Doelgroep leeftijd 4-8

Samen met schrijfster Corien oranje maakte ik het grappige prentenboek 'Onderbroek voor opa'. In dit boek gaat Pepijn met zijn oma op pad naar het ziekenhuis, waar opa ligt. Er gaat van alles mis, waardoor ze steeds verder moeten reizen met een ander voertuig. Gelukkig zijn Pepijn en oma heel dapper en kunnen ze opa zijn schone onderbroek brengen. In de klas ga ik het boek natuurlijk voorlezen, maar laat ik ook de originele tekeningen en schetsen zien, en vertel ik hoe zo'n prentenboek tot stand komt. Ik teken de hoofdpersonen, en laat zien hoe ik ze verschillende gezichtsuitdrukkingen geef. Daarna gaan de kinderen het ook proberen in een leuke tekenopdracht waarbij ze zichzelf als een hoofdpersoon in een door mij getekend voertuig gaan maken.

Niks aan de hand | prentenboek | Doelgroep Leeftijd 4-8

Vorig jaar kwam het prentenboek uit dat ik maakte met Corien Oranje: 'Niks aan de hand'. In dit boek gaat stoere Finn samen met zijn zusje Evi en papa op reis naar opa, die jarig is. Maar onderweg gaat hun oude Volvo kapot. Wat nu? Te voet verder door dat mooie maar gevaarlijke bos? Papa denkt dat er niks aan de hand is. Maar is dat wel zo? De kinderen in het boek, én de kinderen in de klas weten wel beter, als ze goed naar de platen kijken. In de klas ga ik het boek natuurlijk voorlezen, maar laat ik ook de originele tekeningen en schetsen zien, en vertel ik hoe zo'n prentenboek tot stand komt. Daarna gaan we lekker tekenen, ik doe dingen voor, maar de kinderen gaan zelf ook aan de slag en maken samen een hele lange tekening van een spannende en mooie reis door een bos, waar álles kan gebeuren...