Onderbroek voor opa


ACTIE PRENTENBOEK CHRISTELIJKE KINDERBOEKENMAAND 2016

Auteur | Corien Oranje.
Uitgever | Columbus, Royal Jongbloed.
In opdracht van de BCB.
Verschijningsdatum | 20 Sep. 2016.
Leeftijd | 3-6

Bestellen

Opa Leen is de beste glazenwasser van het land. Maar vandaag gaat het mis! Opa Leen valt van de ladder, en moet naar het ziekenhuis. Pepijn en oma willen zo snel mogelijk bij opa op bezoek. Want opa heeft een pyjama nodig en een schone onderbroek! Het wordt een reis vol hindernissen, met de taxi, de bus, de trein en de luchtballon. Hoe komen ze ooit bij het ziekenhuis? Maar oma en Pepijn geven niet op!

"Hoe teken je een paard?' printable

kleurplaat

 

Werkproces

Karakterschetsen, storyboard en grote schetsen.

Als ik start met een prentenboek begin ik met het ontwerpen van de hoofdpersonen, in allerlei houdingen. Als ik het gevoel heb dat het persoontje begint te leven maak ik hem in kleur. Vervolgens maak ik een storyboard van het verhaal. Ik knip het verhaal in scènes, en probeer hier boeiende beelden bij te verzinnen. Ik probeer voor veel afwisseling en dynamiek te zorgen. Als de schrijver, de uitgever en ik tevreden zijn over dit storyboard schets ik alle spreads zo nauwkeurig mogelijk op waar formaat. 

Blader door mijn schetsen >