Jakob Kusdrager

Auteur | Reinier Sonneveld
Uitgever | Vuurbaak
Verschijningsjaar | 2011
Leeftijd | vanaf 3 jr.

Bestellen

Jakob heeft de mooiste baan van de stad: hij bezorgt kusjes.
Intussen verzamelt hij zijn eigen kusjes thuis in duizend potten. 
Hij weet nog niet voor wie ze zijn.

Recensies

"Tirza Beekhuis maakte voor dit boek knappe tekeningen. Illustraties die tegelijk complex zijn en toch niet onhelder. Er gebeurt heel veel maar de kern blijkt in één oogopslag."
Rien van den Berg, Nederlands Dagblad 

"Een aandoenlijk, poëtisch verhaal over een man die kusjes rondbrengt, kusjes verbeeld als hartjes. Van de gewichtheffer in het circus die zijn vrouw mist, van de vrouw die haar oma al een tijd niet heeft bezocht, van de zwerver die zijn kinderen nooit meer ziet. In gedetailleerde tekeningen in zwart, wit en geel volgen we Jakob op zijn route, langs ijsberen, een markt en een oma met krankzinnig veel tuinkabouters op haar gazon. Mooi is de tekening over twee pagina's waarop Jakob overal probeert het kusje te slijten dat een meisje hem gaf om te bezorgen en waarop hij in een stuk of tien verschillende scènes is te zien. Het kusje wil nergens naar toe, behalve naar hem. En dan weet Jakob ook voor wie hij thuis al duizend kusjes in potjes heeft verzameld: 'Elke kus hoort bij iemand.''
NRC

"De illustraties van Tirza Beekhuis doen denken aan die van Mitsumasa Anno en aan de priegeltekeningen van Annemie Heymans. Er zijn zoveel details op te zien, dat het zomaar kan zijn dat de ‘voorlezer’ van Jakob Kusdrager moet wachten omdat de ‘voorgelezen kids’ nog lang niet uitgekeken zijn, er is teveel op te zien!" 
Annemarie Prins op Christelijkekinderboeken.nl