Even voorstellen: Owen en Mzee

Mijn grote vriendenboek

1-voorstellen-owen-mzee.jpg

Het allerlaatste duo is mijn favoriete vriendenkoppel uit 'Mijn grote vriendenboek'. Wat een
bijzondere combinatie, en zo'n lief verhaal: ik wil jullie voorstellen aan Owen en Mzee.

Owen was nog maar een baby nijlpaard toen hij zijn familie kwijtraakte bij een tsunami. Hij werd meegenomen naar een dierenopvang in Kenya en kwam daar in een buitenverblijf waar ook schildpadden waren. Owen ging gelijk op Mzee af, een grote oude schildpad van 130 jaar. Misschien leek hij door zijn ronde grote vorm en kleur wel op een nijlpaard! Mzee moest eerst wel even wennen aan de drukke Owen die steeds achter hem aanliep, maar na een tijdje vond hij hem erg aardig, en bleef zelf ook graag bij het baby nijlpaard in de buurt. Ze liepen samen overal heen, en Mzee liet Owen goede plekken zien om te eten en te slapen. Eigenlijk werd Mzee een soort mama voor Owen. Toen Owen volwassen was geworden, en te groot voor Mzee, werd hij in een eigen verblijf geplaatst, samen met een vrouwtjes nijlpaard Cleo.

Mijn grote vriendenboek, Uitgeverij KokBoekencentrum
Vormgeving Tineke Werkt prijs: 14,99 
Hier kun je meer van het vriendenboek bekijken en bestellen.

Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Owen_and_Mzee
https://www.youtube.com/watch?v=QJngdGrIfeA