Kleiner dan een mier...

Dag Alef

schets

schets

Meerdere keren heb ik fijne verhalen van Bette Westera en Corien Oranje mogen illustreren voor Alef, een kindermagazine van het Nederlands Bijbelgenootschap. Maar helaas, een tijdje terug kreeg ik te horen dat het magazine ermee ging stoppen. De kosten bleken niet op te wegen tegen de inkomsten. Helaas is het de laatste jaren voor veel papieren tijdschriften moeilijk om het hoofd boven water te houden. Voor het één-na-laatste nummer mocht ik nog een mooi verhaal illustreren. Een verhaal van Corien Oranje gebaseerd op Psalm 8.

‘Dat je dat durfde, pap!’ zegt Tamar. Ze pakt haar vaders hand en aait over het litteken dat over zijn pols loopt. Je kunt nog steeds de plek voelen waar de beer hem geraakt heeft. ‘Tja, het waren ónze schapen.’ zegt haar vader. ‘Dus ik moest voor ze zorgen.’

Hier zie je twee details van de uitgewerkte illustratie.

vormgeving door  Essencio

vormgeving door Essencio

Dag Alef! Het was fijn om voor je te mogen tekenen en fijn om samen te werken met je makers…