Even voorstellen: Albert en Themba

Mijn grote vriendenboek

1-voorstellen-themba-albert.jpg

Vandaag zijn Albert en Themba aan de beurt!
Themba was een babyolifant, die in een natuurreservaat leefde in Zuid Afrika. Toen hij 6 maanden oud was, overleed zijn moeder. Opzichters hoopten dat hij geadopteerd zou worden door een andere olifant, maar helaas gebeurde dat niet. Ze namen hem op in een dierenopvang, maar hij was zo verdrietig dat hij niet wilde eten. De verzorgers wilden een maatje voor hem zoeken, en ze kozen Albert het schaap. Toen ze aan elkaar werden voorgesteld vond Themba het eerst maar niks. Hij jaagde Albert de hele kooi rond, flapperend met zijn oren om zichzelf extra groot te maken. Gelukkig was er een plekje waar het schaap naar toe kon, en waar Themba hem niet kon achtervolgen. Hij kon wel bij het schaap met zijn slurf, en nadat hij een nachtje goed aan het schaap geroken had begon hij hem toch leuk te vinden. Toen Albert 's ochtend het hok eens goed ging bekijken liep Themba steeds met hem mee, zijn slurf op de rug van Albert. Sindsdien maken ze vaak samen wandelingen door het wildpark. Stoeien ze samen, en eten ze samen acaciablaadjes.

Mijn grote vriendenboek, Uitgeverij KokBoekencentrum
vormgeving Tineke Werkt prijs: 14,99 Hier kun je meer bekijken en bestellen.

Bronnen: 
https://www.dailymail.co.uk/news/article-1084689/Pictured-The-baby-elephant-adopted-sheep.html
https://www.youtube.com/watch?v=Qct4MDyMmtk