Ontwerp van een Social Sofa voor de nieuwe bibliotheek in Deventer

Wow, wat was deze opdracht een cadeautje...
De bibliotheek van Deventer is verhuisd naar een prachtig nieuw pand op de Stromarkt. Gisteren was de eerste dag van het grote openingsfeest, en toen werd buiten ook een bankje onthuld...
Felloo, het bedrijf dat de cloud communicatie had verzorgd gaf de bibliotheek namelijk een bijzonder cadeau: een Social Sofa. Dit zijn betonnen banken die al op veel plekken in Nederland geplaatst worden, en het doel hebben om bewoners te verbinden met elkaar. 
Alice van Diepen, de directeur van de bibliotheek in Deventer, vond het mooi om een illustrator of ontwerper uit Deventer te vragen, en zo kwamen ze bij mij! Als kinderboeken illustrator werk ik eigenlijk altijd op een plat vel papier, dus dit was heel bijzonder om te doen! De bank is steentje voor steentje beplakt met mozaïek door de medewerkers van KonnecteD. Wat een monnikenwerk! Ik heb samen met hen het ontwerp op de bank getekend, en zij hebben vervolgens maanden zitten puzzelen en plakken. Hier zie je wat foto's van de ontwerpen, het proces van het plakken én de onthulling gisteren.