Knutselen met Jozef, Maria en de engelen

5 jaar geleden verzon en tekende ik 'Tirza's vrolijke frutselbijbel' dat werd uitgegeven door uitgeverij Vuurbaak. 
Sindsdien wordt ik regelmatig gevraagd voor het verzinnen en maken van creatieve knutsel en doe-platen.
Op school noemen ze dit werkbladen geloof ik. ;)
Vooral voor het thema 'Kerst' weten de opdrachtgevers mij te vinden. Ik wilde even een overzichtje maken, maar het bleek veel te veel te zijn. Daarom maar even een greep uit diverse doe-platen die ik maakte voor kerst. 

Maria op een wc rolletje, uit Tirza's vrolijke Frutselbijbel

Dit zijn voorbeelden van kinderpagina's, of stukjes daarvan, die ik maakte voor het magazine 'Elisabethbode'. Het leuke is dat ik ook vaak mag verzinnen wat ik maak, als het maar bij het thema past. Dat is voor mij geen probleem. Ik ben moeder van twee creatieve kinderen, en ben docent beeldende vakken geweest. Dus het stukje creatief denkwerk doe ik er graag bij. Dat was ook geval bij de engeltjes hieronder, die ik mocht verzinnen en maken voor magazine 'Jente'. Beide magazines zijn uitgaven van Royal Jongbloed. 

Ik tekende illustraties voor diverse advents-boekjes, en -kalenders en zondagsschoolmateriaal. Hieronder één van mijn favoriete knutselbladen: vingerpopjes die te gebruiken zijn bij het boekje 'Adventure', bekijk hier meer.

En dan tot slot mijn meest recente doe-plaat, een 'zoek de verschillen' pagina voor het kindermagazine 'Alef', dat nét dit weekend op de deurmat viel. Kun jij alle 10 verschillen vinden?