Het begin van iets nieuws, over creëren

Ik ben met iets nieuws begonnen. Op eigen initiatief, iets wat heel dicht bij mijzelf ligt.
Het is fijn om helemaal vanuit niets een hele wereld te maken. En dat is gelijk waar dit prentenboek zal gaan denk ik. Over creëren.

De hoofdpersoon wordt een meisje, ik heb haar gebaseerd op mijn creatieve slimmerd die hier in huis meestal aan de knutseltafel te vinden is. Nou vind ik het altijd leuk om een hoofdpersoontje te maken die niet te popperig is, maar nét een beetje anders dan mainstream. En laat mijn dochter nou net vorige week een brilletje hebben gekregen! Waarom hebben eigenlijk zo weinig hoofdpersonen in prentenboeken en filmpjes een bril?

materiaal.jpg
meisje.jpg

En dit is dan de tweede hoofdpersoon. Geknutseld van een plastic flesje en bekertje, met een wasbol als kop en lampjes als ogen. O ja, en zwanenveren niet te vergeten.

Weet je waar die zwanenveren vandaan komen? Van de Bodensee, in Duitsland. In de Bodensee ligt ook een prachtig bloemeneiland, Mainau. Daar maakte ik deze rechter foto. De boom gebruikte ik in mijn illustratie.

geknutseld-insect.jpg
boom-op-Mainau

Weet je waar die zwanenveren vandaan komen? Van de Bodensee, in Duitsland. In de Bodensee ligt ook een prachtig bloemeneiland, Mainau. Daar maakte ik deze foto:

En deze boom gebruikte ik in mijn illustratie. Hier zie je hoe de eerste uitgewerkte spread van dit nieuwe prentenboek geworden is. Ik ben er blij mee!